Medeon
Άλλες ιώσεις

Ιοί: Πόσο επικίνδυνοι είναι;

Οι ιοί είναι μικροοργανισμοί που μας απασχολούν ιδαιτέρως τους τελευταίους αιώνες.Παρακάτω έχουμε τους πέντε πιο επικίνδυνους ιούς.
O ιός Marburg: Πήρε το όνομά του μετά από μια μικρή και ειδυλλιακή πόλη στις όχθες του ποταμού Lahn.Είναι ένας ιός αιμορραγικού πυρετού. Όπως και με τον Ebola, ο ιός Marburg προκαλεί σπασμούς και αιμορραγία των βλεννογόνων, του δέρματος και των οργάνων. Το ποσοστό θνησιμότητας του αγγίζει το 90 τοις εκατό.

Ο ιός Έμπολα: Υπάρχουν πέντε στελέχη του ιού Έμπολα. Ο ιός Έμπολα Ζαΐρ είναι ο πιο θανατηφόρος, με ένα ποσοστό θνησιμότητας 90 τοις εκατό. Είναι το στέλεχος που έχει εξαπλωθεί στη Σιέρα Λεόνε,τη Λιβερία και τη Γουινέα, και πέρα.

Ο ιός Hantavirus:Πήρε το όνομά του από το ποτάμι όπου Αμερικανοί στρατιώτες πίστευαν ότι είχαν μολυνθεί κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας το 1950. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τη νόσο των πνευμόνων, πυρετό και νεφρική ανεπάρκεια.

Τα διάφορα στελέχη της γρίπης των πτηνών προκαλούν πανικό – το ποσοστό θνησιμότητας είναι 70 τοις εκατό.Στην πραγματικότητα, ο κίνδυνος προσβολής από το στέλεχος H5N1 – ένα από τα πιο γνωστά – είναι αρκετά χαμηλό. Μπορεί να μολυνθεί κάποιος μόνο μέσω της άμεσης επαφής με πουλερικά.Αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφηκαν στην Ασία, όπου οι άνθρωποι συχνά ζουν κοντά σε κοτόπουλα.

Ιός Lassa: Μια νοσοκόμα στη Νιγηρία ήταν το πρώτο πρόσωπο που μολύνθηκε με αυτόν τον ιό, ο οποίος μεταδίδεται από τρωκτικά. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι το 15 τοις εκατό των τρωκτικών στη Δυτική Αφρική είναι φορείς του ιού.

Man in white overalls and gas mask, concerned for the world, and looking desperate.

Related posts

Κορωνοϊός-Γρίπη-Κρυολόγημα–Ποιά η διαφορά?

tester

Φονικοί ιοί μέρος πρώτο

tester