Medeon
Covid-19

Κορωνοϊός και Γουχάν

This image has an empty alt attribute; its file name is αρχείο-λήψης-1.jpeg

Τα κρούσματα του νέου κορωνοιού στη Γουχάν ανέρχονται σε περίπου μισό εκατομμύριο. Ερευνα του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) συμπέρανε ότι περίπου το 5% των κατοίκων της Γουχάν είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.Είναι, δηλαδή, δεκαπλάσια από αυτά που ανακοίνωσε επισήμως το Πεκίνο (50.354).
Η Γουχάν, όπου στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός, ήταν και η πρώτη πόλη στην οποία εφαρμόστηκε το μέτρο της καθολικής καραντίνας, διάρκειας 76 ημερών. Η διαφορά μεταξύ του επίσημου απολογισμού των κρουσμάτων και των επιστημονικών στοιχείων ενδεχομένως να συνδέεται με το οτι λόγω του χάους που επικρατούσε την συγκεκριμένη περίοδο λόγω κρουσματων υπήρξε ελλιπής καταμέτρηση. Ένας επιπλέον λόγος μπορεί να είναι ότι τα πρώτα τεστ δεν ήταν ιδιαιτέρως αξιόπιστα», επισημαίνει η Χουάνγκ Γιανζόνγκ, ειδική Δημόσιας Υγείας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων.
Στην Γουχάν, από τη νόσο πέθαναν 4.000 άνθρωποι, δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα των 4.634 θανάτων που καταγράφηκαν στην Κίνα. Παρά ταύτα ,από ό,τι υπολογίζεται, και οι θάνατοι υπήρξαν περισσότεροι. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι τον Απρίλιο, στην επαρχία Χουμπέι, εκτός της Γουχάν το ποσοστό μόλυνσης ήταν 0,44%. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο ανήλθε στο 23%.

Στα πλαίσια της έρευνας εξετάστηκαν 34.000 άνθρωποι. Σε 12.000 τεστ που έγιναν εντοπίσθηκαν μόλις δύο κρούσματα!!!
Σύμπτωση ή όχι,αξίζει να σημειωθεί οτι η ανακοίνωση του κινεζικού υγειονομικού φορέα ήρθε λίγες εβδομάδες πριν από την επίσκεψη στη Γουχάν διεθνούς επιστημονικού κλιμακίου, το οποίο θα αναζητήσει την προέλευση του νέου κορωνοϊού.

Related posts

Ο κορωνοϊός και η παραγωγή εμβολίων στην Ινδία

tester

Σύστημα Διαχείρισης Εμβολιασμού

tester

Πίσω στα σχολεία ή μήπως όχι;

tester