Medeon
Covid-19

Πίσω στα σχολεία ή μήπως όχι;

Οι συζητήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό γύρω από το άνοιγμα των σχολείων και την εκπαίδευση γενικότερα είναι πολλές. Θα ανοίξουν τα σχολεία σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές; Γιατί δεν ανοίγουν τα Φροντιστήρια; Πως ορίζεται η στενή επαφή στη σχολική μονάδα; Ποια μέτρα θα ληφθούν;

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών δείχνει ανήσυχη και δηλώνει ότι δεν έχει υπάρξει κανένα ουσιαστικό μέτρο όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και απαιτούν λιγότερους μαθητές ανά τμήμα και περισσότερη βαρύτητα στον καθαρισμό και απολύμανση των σχολικών μονάδων.
Οι πρώτες εβδομάδες επιστροφής των μαθητών στα θρανία κύλησε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων απ’την άλλη, αφού όλοι «τήρησαν υποδειγματικά τα μέτρα». Έτσι αποφασίστηκε το άνοιγμα και σχολείων της δευτεροβάθμιας με το υπουργείο να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους.

This image has an empty alt attribute; its file name is image.jpg

Στις συστάσεις του ΕΟΔΥ πάντως, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων τονίζεται ο πολύ καλός αερισμός των αιθουσών και συγκεκριμένα το άνοιγμα των παραθύρων πριν την έναρξη των μαθημάτων, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων αλλά και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων που θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας, ώστε να ανανεώνεται πλήρως ο εσωτερικός αέρας. Φυσικά οι παραπάνω συστάσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται σε συνδυασμό με το σύνολο των συστάσεων για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού SARS CoV-2 (υγιεινή των χεριών, χρήση μάσκας, καθαρισμός και απολύμανση επιφανειών, κ.λπ).

Οι απόψεις και οι ερωτήσεις είναι πολλές. Όλοι όμως συγκλίνουν σε ένα: η χρονιά δεν πρέπει να χαθεί και όλοι πρέπει να μείνουμε ασφαλείς.

Related posts

Κορωνοϊός και Γουχάν

tester

Ο κορωνοϊός και η παραγωγή εμβολίων στην Ινδία

tester

Απώλεια γεύσης και όσφρησης λόγω κορωνοϊού – προσωρινή ή μόνιμη

tester