Medeon
Covid-19

Κορωνοϊός-Τί αφήνει στο πέρασμά του στα υπόλοιπα όργανα του σώματός μας;

This image has an empty alt attribute; its file name is images-1.jpeg

Ο κορωνοϊός είναι ένας ιός που προσβάλει το αναπνευστικό. Αυτό τουλάχιστον γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα.
Εκτός από τα αναπνευστικά προβλήματα, ο ιός που προκαλεί την COVID-19 επιτίθεται σε πολλά συστήματα οργάνων, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά σε κάποιες περιπτώσεις.

Επιστήμονες δηλώνουν πως πίστευαν ότι ήταν ξεκάθαρα μόνο ένας αναπνευστικός ιός, όμως πλέον παρατηρούν οτι επιτίθεται στο ήπαρ,την καρδιά,το πάγκρεας,τους νεφρούς και σε πολλά άλλα όργανα.
Επιπροσθέτως,πέραν των αναπνευστικών δυσκολιών, οι ασθενείς της νόσου είναι πολυ πιθανό να αντιμετωπίσουν διαταραχές θρόμβωσης αίματος οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικά και ακραία φλεγμονή. Νευρολογικές επιπλοκές μπορούν να παρατηρηθούν λόγω του ιού, όπως ειναι οι ζαλάδες, ο πονοκέφαλος, η απώλεια αίσθησης όσφρησης και γεύσης, οι κρίσεις και η σύγχυση. Η αποκατάσταση μπορεί να είναι βραδεία, μερική και δαπανηρή, με τεράστιο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής.
Ένα από τα πράγματα που προκαλεί εντύπωση για τον κορωνοιό είναι οι επιπλοκές που προκαλεί εκτός των πνευμόνων και ενώ οι γιατροί δίνουν μεγάλη προσοχή στους ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα, αρχίζουν πλέον να στρέφουν την προσοχή τους στους ασθενείς που δεν είναι τόσο σοβαρά, αλλά ακόμη και για μήνες μετα την μόλυνσή τους αντιμετωπίζουν προβλήματα.Κύρια συμπτώματα είναι η κόπωση και η δυσκολία στην αναπνοή.
Παρόλο που τα συμπτώματα της νόσου κανονικά υποχωρούν σε δύο ή τρεις εβδομάδες, εκτιμάται ότι 1 στους 10 έχει συμπτώματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Related posts

Κορωνοϊός και Οικονομία

tester

Είδη εμβολίων

tester

Κορωνοϊός και Γουχάν

tester