Medeon
Σύστημα Υγείας

Οι δομές υγείας «πρωταγωνιστές» ενάντια του COVID-19

Είναι σίγουρο πλέον πως οι δομές υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι αυτοί που έχουν παλέψει περισσότερο απ’ όλους μας ενάντια στον ιό SARS-CoV-2.
«Κανένα επιδημικό κύμα να μην χτυπήσει με σφοδρότητα το σύστημα υγείας», ήταν εξ’ αρχής η προτεραιότητα των κυβερνήσεων και των επιστημόνων σε ολόκληρο τον κόσμο από την αρχή της πανδημίας της Covid-19.
Όμως κάποιες φορές υπάρχουν διάφοροι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τις καταστάσεις. Πολλοί ήταν αυτοί που αναζήτησαν τις υπηρεσίες νοσηλείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα. Για αυτό και η απόφαση του Υπουργού Υγείας ήταν να ανασταλούν μέχρι νεωτέρας οι άδειες του προσωπικού στις δομές υγείας. Πράγμα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια τους.

This image has an empty alt attribute; its file name is Slide1-1024x285.jpg

Στις αρχές της επιδημίας οι αρμόδιοι είχαν ανακοινώσει κάποια μέτρα στήριξης, όπως η δημιουργία Κέντρων Υγείας για τη διαχείριση περιστατικών COVID-19 (ΚΥ–COVID) επί 24ωρου βάσεως, αποκλειστικά για τη διαλογή/διερεύνηση/διαχείριση ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού ή η δημιουργία τηλεσυμβουλευτικής πλατφόρμας. Αυτό που επιθυμούσαν να επιτύχουν μέσα απ’ αυτά τα μέτρα ήταν η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, η ελαχιστοποίηση του κινδύνου έκθεσης των πολιτών, αλλά και η έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.
Κάποιες ιδιωτικές κλινικές επιτάχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βοηθήσουν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού, αφού η κατάσταση σε κάποια νοσοκομεία ήταν ασφυκτική, με τις ΜΕΘ να είναι γεμάτες και το επιδημιολογικό φορτίο βαρύ.
Παρόλα αυτά οι γιατροί και οι νοσηλευτές συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη, συμβάλλοντας για την ασφάλεια όλων μας, και να κάνουν εκκλήσεις σε όλους να τηρούμε τα μέτρα και να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα.

Related posts

mRNA

tester

Εμβολιασμός κατά του Covid-19

tester