Medeon
Απολύμανση

Τα νέα «covid free» ξενοδοχεία

Η λειτουργία των ξενοδοχείων καθώς και η διαμονή ατόμων σε αυτά είναι ένα κεφάλαιο το οποίο χρειάζεται αμερόληπτη προσοχή τόσο από τους επαγγελματίες τουρισμού όσο και από το ευρύ κοινό των επισκεπτών. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε διαβούλευση με το υπουργείο Τουρισμού εισηγήθηκαν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία ισχύουν στο πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Μεγίστης σημασίας ο αερισμός των χώρων του καταλύματος καθώς και η προσεκτική υγιεινή των χεριών, για αυτό τον λόγο και πρέπει να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και σαπούνι και αντισηπτικό διάλυμα. Η υποδοχή των πελατών γίνεται με ηλεκτρονικό check in στις εισόδους των ξενοδοχείων. Επιπλέον, πρέπει να πραγματοποιείται εκπαίδευση όλου του προσωπικού στα πρωτόκολλα υγιεινής και διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού και να εξασφαλίζονται τα μέσα προστασίας τους. Επιβάλλεται και η ενίσχυση υπηρεσιών υγιεινής σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και ειδικότερα σε αντικείμενα “υψηλού κινδύνου”. Ειδικά μέτρα συνίστανται και για τους χώρους αναψυχής για παιδιά, τα εστιατόρια, τις εγκαταστάσεις υδάτων αναψυχής και τους χώρους εκδηλώσεων.
Βέβαιο θεωρείται και το γεγονός ότι θα πραγματοποιούνται συχνές απολυμάνσεις από τους αρμόδιους.

Σε πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση, ξένοι ειδικοί αναλυτές στον χώρο της φιλοξενίας αναφέρουν ότι ο πελάτης από τώρα και στο εξής, θα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του την καθαριότητα που μπορεί να διακρίνει. Και όχι μόνο την «εμφανή καθαριότητα» αλλά και τις σημάνσεις που την υποδεικνύουν, καθώς αυτά τα ορατά στοιχεία δημιουργούν στους τουρίστες ασφάλεια. Εκτιμάται ότι και στη μετά κορωνοϊού εποχή, η ορατή καθαριότητα θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας και κατ’ επέκταση θα συμβάλει στην περαιτέρω κερδοφορία ενός ξενοδοχείου, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, θα προτιμάται από κάποιο άλλο που δεν εφαρμόζει ορατή σηματοδότηση.

Related posts

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

tester

Σωστή απολύμανση ενάντια στον SARS-CoV-2

tester

Απολύμανση σε εργαστηριακή αίθουσα σχολικής μονάδας.

alexandros