Medeon
Χωρίς κατηγορία

Κορωνοιός: Ο εχθρός της ψυχικής υγείας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ψυχική-υγεία.jpg

Στις μέρες μας, οι ζωές των νέων έχουν επηρεαστεί αρκετά, λόγω της φυσικής αποστασιοποίησης,της καραντίνας και του κλεισίματος των σχολείων που έχουν επιβάλει ως μέτρα οι κυβερνήσεις, ετσι ώστε να αντιμετωπιστεί ο ιός.

Οι νέοι σε όλο τον κόσμο λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού έχουν αποκτήσει αισθήματα φόβου,θυμού, άγχους, λύπης και συντριβής.Αρκετοί νέοι άνθρωποι φοβούνται ότι θα μολυνθούν με τον ιό και ότι θα χάσουν κάποιον δικό τους, ότι θα κλείσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά τους και ότι η ρουτίνα και οι κοινωνικές τους επαφές θα χαθούν. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχει επίσης επηρεαστεί σοβαρά.

Μελέτες στην Ευρώπη ήδη αποδεικνύουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική υγεία. Σύμφωνα με την UNICEF του Ηνωμένου Βασιλείου, πάνω από 60% των παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούν για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στις ζωές τους.
Οι γονείς στην Ιταλία και στην Ισπανία παρατήρησαν ότι τα παιδιά είχαν δυσκολία στη συγκέντρωση, ήταν ευερέθιστα, ανήσυχα και νευρικά.

Νέοι όλου του κόσμου έχουν λάβει δράση για να προσπαθήσουν να προσαρμοστούν θετικά σε αυτή την κρίση. Αυτό περιλαμβάνει το να μείνουν ενεργοί, να βρουν χρόνο για τους εαυτούς τους, να μάθουν καινούργιες δεξιότητες και να κρατάνε τους φίλους και την οικογένεια κοντά.

Με το βλέμμα στο μέλλον, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε έκκληση «να δοθεί στην ψυχική υγεία η προτεραιότητα την οποία πάντα στερούνταν». Προέτρεψε τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι η συζήτηση για την ψυχική υγεία βρίσκεται στο κέντρο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Οι νέοι είναι στο επίκεντρο της ανάγκης αλλά και στο κέντρο των καινοτόμων απαντήσεων στην ψυχική υγεία».

Related posts

Καθαρισμός χώρων υγιεινής με ατμό στους 180 βαθμούς πριν τον νεφελοψεκασμό

elena

Πρώτο στάδιο απολύμανσης σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με πιθανά κρούσματα COVID 19

elena

Δεύτερο στάδιο απολύμανσης διαδικασία καθαρισμού σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με πιθανά κρούσματα COVID 19

elena