Medeon
Απολύμανση

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ (COVID-19) ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ Το έγγραφο αυτό παρέχει οδηγίες για τον καθαρισμό και την απολύμανση δημόσιων χώρων, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, πανεπιστημίων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων συγκοινωνιών, κοινοτικών κατοικιών και χώρων εργασίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ – Οι επιφάνειες που αγγίζουμε πιο συχνά με τα χέρια είναι αυτές που είναι πιο πιθανό να έχουν μολυνθεί. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τα πόμολα, οι χειρολαβές, τα κουμπιά των ανελκυστήρων, οι διακόπτες για τα φώτα, τα χερούλια των ντουλαπιών, η βρύση, τα τραπέζια, οι πάγκοι και τα ηλεκτρονικά.-Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο χρόνο παραμένει στις επιφάνειες ο ιός που προκαλεί τον COVID-19, ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, μπορεί να επιζήσει σε αντικείμενα και επιφάνειες από μερικές ώρες έως και μερικές ημέρες.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΙ – Κατά τον καθαρισμό των δημόσιων χώρων, επιλέξτε προϊόντα που καθαρίζουν και απολυμαίνουν ταυτόχρονα (π.χ. απολυμαντικά καθαριστικά προϊόντα που είναι ήδη αναμεμειγμένα ή/και υγρά μαντηλάκια εάν διατίθενται).-Τα καθαριστικά προϊόντα απομακρύνουν τα μικρόβια, το χώμα και τη βρωμιά από τις επιφάνειες με τη χρήση σαπουνιού (ή απορριπαντικού) και νερού. Ο καθαρισμός δεν σκοτώνει απαραίτητα τα μικρόβια, αλλά τα απομακρύνει, μειώνοντας τον αριθμό τους και τον κίνδυνο μετάδοσης της λοίμωξης. -Τα προϊόντα απολύμανσης σκοτώνουν τα μικρόβια από τις επιφάνειες με τη χρήση χημικών ουσιών.-Χρησιμοποιήστε μόνο εγκεκριμένα απολυμαντικά προϊόντα σκληρών επιφανειών που έχουν Κωδικό Αναγνώρισης Φαρμάκου(DIN). Ο DIN είναι ένας οκταψήφιος αριθμός που δίδεται από το Υπουργείο Υγείας του Καναδά και επιβεβαιώνει πως το προϊόν απολύμανσης είναι εγκεκριμένο και ασφαλές για χρήση στον Καναδά.

ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ – Οι χειριστές κοινόχρηστων χώρων πρέπει να αναπτύξουν ή να αναθεωρήσουν τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες τους για τον καθαρισμό των δημόσιων χώρων. Αυτό θα συμβάλλει στον καθορισμό των βελτιώσεων ή του πρόσθετου καθαρισμού που απαιτούνται. -Διαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για ασφαλή χρήση προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης (π.χ. φορέστε γάντια, χρησιμοποιήστε τα σε μέρη με καλό εξαερισμό, αφήστε το απολυμαντικό στις επιφάνειες το χρόνο που απαιτείται για την εξάλειψη των μικροβίων αναλόγως του προϊόντος που χρησιμοποιείται).2-Πλύντε τα χέρια με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιήστε απολυμαντικά χεριών με βάση αλκοόλης αφού βγάλετε τα γάντια.-Χρησιμοποιήστε υγρές μεθόδους καθαρισμού όπως καθαρά υγρά πανιά ή/και βρεγμένη σφουγγαρίστρα. Μην ξεσκονίσετε ή σκουπίσετε διότι μπορεί τα σταγονίδια του ιού να μεταφερθούν μέσω του αέρα.-Τα μολυσμένα είδη καθαρισμού μιας χρήσης (π.χ. κεφαλή σφουγγαρίστρας, πανιά) πρέπει να τοποθετούνται σε κάδους απορριμμάτων με πλαστική σακούλα πριν τα πετάξετε με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Τα είδη καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων μπορούν να πλυθούν με κοινό απορρυπαντικό ρούχων και ζεστό νερό (60-90°C). Καθαρίστε και απολυμάνετε τις επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά-Επιπλέον του συνηθισμένου καθαρισμού, οι επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά με τα χέρια μας πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται πιο συχνά, καθώς και όταν είναι εμφανώς βρώμικες. – Οι κοινόχρηστοι χώροι όπως η κουζίνα και το μπάνιο πρέπει επίσης να καθαρίζονται πιο συχνά. ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥCOVID-19.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Canada.ca/coronavirus

Related posts

Απολύμανση σε εργαστηριακή αίθουσα σχολικής μονάδας.

alexandros

Τα νέα «covid free» ξενοδοχεία

tester

Σωστή απολύμανση ενάντια στον SARS-CoV-2

tester