Medeon
Covid-19

Ο κορωνοϊός και η παραγωγή εμβολίων στην Ινδία

This image has an empty alt attribute; its file name is 22489786-500x321-1.jpg

Η Ινδία είναι υπερδύναμη όσον αφορα την παραγωγη εμβολίων κι αυτό γιατί παράγει το 60% των εμβολίων του πλανήτη, έχοντας φιλοξενήσει μεγάλους και σημαντικούς κατασκευαστές.
Η Ινδία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περίπου 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου με σκοπό να αντιμετωπιστεί η νόσος και αυτή η αυτοπεποίθηση οφείλεται στο γεγονός οτι η συγκεκριμένη χώρα εμβολιάζει τεράστιο αριθμό ανθρώπων κάθε χρόνο. Το πρόγραμμα ανοσοποίησης της Ινδίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα υγειονομικά προγράμματα στον κόσμο, αφού κάθε χρόνο λέγεται οτι απευθύνεται σε 55 εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως νεογέννητα και εγκύους, οι οποίοι εμβολιάζονται δωρεάν με περίπου 390 εκατομμύρια δόσεις κάθε χρόνο. Το σημαντικό είναι οτι η Ινδία αποθηκεύει και παρακολουθεί τα εμβόλια που παράγει,μέσω ψηφιακού προγράμματος. Η παραγωγή του εμβολίου στην χώρα είναι ύψιστης προτεραιότητας, σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους της χώρας.
Στην παρούσα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε,η Ινδία έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις,όπως είναι η κατασκευή μεγάλων ποσοτήτων συριγγών μιας χρησης,έτσι ώστε να αποφθεχθεί η πιθανότητα επαναχρησιμοποίησης και οι μολύνσεις.Επιπλέον,τα ιατρικά απόβλητα που θα προκύψουν από τον μαζικό εμβολιασμό είναι μια τεράστια πρόκληση για την χώρα,γιατί υπολογίζεται οτι εκατομμύρια γιατροί και νοσηλευτές στελεχώνουν το πρόγραμμα ανοσοποίησής της.
Σε μια χώρα όπως η Ινδία, προκύπτει ένα ζήτημα προτεραιότητας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού συστήματος. Το σύστημα υγείας είναι κατά κύριο λόγο ιδιωτικό γι’αυτό και προκύπτει το ερώτημα του ποιοί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο.
Επιπροσθέτως,η Ινδία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό διαβητικών στον κόσμο και αυτό εγείρει το ερώτημα του πώς θα δοθεί προτεραιότητα σε σχέση με αυτήν την πάθηση ή γενικότερα με τις υπόλοιπες παθήσεις που έχει ο κόσμος.
Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ινδία σήμερα καλείται να εφαρμόσει ένα σύστημα που θα μπορεί να διεκπεραιώνει περίπου 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς την ημέρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

epa08326104 People wait inside marked circles to buy vegetables supplied by the State Food Supply department during a nationwide lock down, Guwahati, Assam, India, 27 March 2020. India is facing a national lockdown in an effort to slow down the spread of the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA/SANJEEV GUPTA

Related posts

Κορωνοϊός και Γουχάν

tester

Πιθανή φυσική πηγή προέλευσης του COVID-19

tester

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

tester